Onrust in Beringen na staatsgreep in Turkije

De staatsgreep in Turkije heeft vannacht ook tot onrust geleid in de Limburgse gemeente Beringen. Daar probeerden aanhangers van de Turkse president Tayyip Erdogan binnen te dringen in een kantoor van de oppositiegroep rond de geestelijke Fethullah Gülen.

Iets over middernacht probeerde een groep boze aanhangers van de belaagde Turkse president Erdogan binnen te dringen in een kantoor van de beweging rond de moslimgeestelijke Fethullah Gülen.

De politie was aanwezig en het protest liep uit tot rellen toen betogers begonnen te roepen en met stenen te gooien. 

De beweging van Gülen is erg invloedrijk in Turkije en in de Turkse diaspora en wordt door Erdogan beschuldigd van achter de staatsgreep tegen hem te zitten. Dat heeft nu blijkbaar ook de gemoederen bij de Turken in ons land verhit.

Meest gelezen