Ouders vinden baby terug na aanslag dankzij Facebook

Een lichtpuntje in de duisternis: in de chaos tijdens de aanslag in Nice raakte een ouderpaar zijn baby in de kinderwagen kwijt. Dankzij een oproep op Facebook werden de ouders goed een uur later herenigd met hun acht maanden oude kindje.

De paniek op de Promenade des Anglais was enorm tijdens de terreuraanval. Honderden mensen vluchtten in alle richtingen. In die chaos raakte Tiava Banner haar kinderwagen kwijt waarin haar acht maanden oude baby zat.

Onmiddellijk lanceerde de moeder een oproep op Facebook om haar kind te helpen vinden. In geen tijd werd het bericht bijna 22.000 keer gedeeld. Goed een uur later kon de vrouw het gelukkige nieuws melden dat haar kindje terecht was.

"Dankjewel Facebook en aan iedereen die ons heeft geholpen en steunberichtjes heeft gestuurd", aldus Tiava Banner.