Reynders: "Nog geen duidelijkheid over Belgische slachtoffers"

"Ik heb voorlopig geen indicaties van Belgische slachtoffers bij de barbaarse aanslagen in Nice", zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aan VRT Nieuws. Over een 20-tal Belgen is er nog geen nieuws. "We hebben van een aantal Belgen nog geen informatie, ik vrees voor de komende uren."

Minister Reynders zegt dat hij eerst en vooral zijn medeleven heeft betuigd aan de families van de slachtoffers en het Franse volk "na zo'n barbaarse daad". "We zijn in overleg met onze collega's in Nice, Marseille en Parijs", zegt hij. "Hun prioriteit ligt natuurlijk bij de veiligheid, maar voorlopig hebben we geen indicaties dat er Belgische slachtoffers zouden zijn."

Reynders benadrukt wel dat er veel Belgen wonen in Nice en dat er in de vakantieperiode ook veel landgenoten op vakantie zijn in de Zuid-Franse stad. "We hebben van een aantal Belgen nog geen informatie, dus ik vrees voor de komende uren." Het gaat om een 20-tal mensen.

"We moeten een echte strijd tegen terreur organiseren", zegt hij voorts. "We moeten met onze bondgenoten meer inlichtingen met elkaar delen. Dat is al eerder afgesproken en moet nu ook worden uitgevoerd." Naar aanleiding van onze eigen nationale feestdag volgende week heeft hij een nieuwe veiligheidsanalyse gevraagd aan het OCAD. "We nemen al verschillende maatregelen, we zitten al op niveau 3. Het is te vroeg om conclusies te trekken."

Infonummer Buitenlandse Zaken

Het minister van Buitenlandse Zaken in Brussel heeft een noodnummer geopend voor wie vragen heeft over familieleden of kennissen in Nice: +32 2 501 40 00