Trump bevestigt: Mike Pence wordt zijn running mate

Donald Trump heeft Mike Pence aangeduid als running mate. Dat heeft de Amerikaanse presidentskandidaat bekendgemaakt. Daarmee bevestigt hij wat Republikeinse bronnen gisteren al meldden.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Mike Pence is 57 en is al drie jaar gouverneur van zijn thuisstaat Indiana. Daarvoor zat hij twaalf jaar lang in het Huis van Afgevaardigden voor de Republikeinse partij. Hij hoort bij de ethisch erg conservatieve vleugel van de partij en heeft goede banden met de zogenoemde Tea Party.

Met Pence aan zijn zijde hoopt Donald Trump wellicht om sociale en economische conservatieven aan zich te binden in de zogenoemde "Rust Belt", een gebied met verouderde industrie in New York, Pennsylvania, Ohio, Indiana, Illinois, Michigan en Wisconsin.

Komende maandag start de Republikeinse Conventie waar Trump officieel zal worden "gekroond" als presidentskandidaat voor zijn partij.