Venezuela heropent tijdelijk grenzen zodat mensen eten kunnen kopen

Venezuela zal zondag tijdelijk de grens met Colombia openstellen zodat zijn burgers door de schaarste in eigen land zich kunnen bevoorraden met voedsel, geneesmiddelen en andere broodnodige levensmiddelen. Door de economische noodsituatie in Venezuela is het land niet meer in staat om zijn bevolking in die behoeften te voorzien.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

"Wij zullen niemand iets in de weg leggen. Wie de grens wil oversteken, zal dat gewoon kunnen doen", zei Jose Vielma Mora, de gouverneur van de grensstaat Tachira. Over "humanitaire motieven" voor die beslissing heeft hij het echter nog niet.

Ruim 35.000 Venezolanen begaven zich afgelopen zaterdag naar de grens nadat president Nicolas Maduro de opening van een voetgangersbrug tussen de Venezolaanse staat Tachira en de Colombiaanse grootstad Cucuta had goedgekeurd. Die beslissing kwam nadat een groep van 500 wanhopige Venezolaanse vrouwen enkele dagen eerder de grensbewaking had bestormd om in Cucuta levensmiddelen te kopen.