Vuurzee op E17 door brandende vrachtwagens

De E17 was vanmiddag versperd ter hoogte van Gentbrugge in de richting van Antwerpen. In die richting waren verschillende vrachtwagens gebotst met een brand tot gevolg. In de richting van Gent zijn alle rijstroken weer vrij, vanavond zijn twee rijstroken vrijgegeven in de richting van Antwerpen.

Omstreeks 13.50 uur is een ongeval gebeurd op de E17 ter hoogte van Gentbrugge. Daar waren twee vrachtwagens op elkaar gebotst waarna de twee voertuigen in brand zijn gevlogen. Ook een derde vrachtwagen zou bij het ongeval betrokken zijn. 1 inzittende is naar het UZ Gent gebracht, de anderen zijn veilig uit hun voertuig gehaald.

De brandweer is ter plaatse gekomen om het vuur te blussen. Dat was vooral nodig omdat diesel uit de voertuigen lekte. De brandweerlui moesten de vrachtwagens nog nablussen, wat gezien de lading van textiel en matrassen een moeilijke klus was.

De fly-over werd helemaal afgezet in de richting van Antwerpen. Alle verkeer in die richting moest de snelweg in Gentbrugge verlaten. Vanavond zijn dan twee rijstroken vrijgegeven in de richting van Antwerpen. In de richting van Gent was een tijdlang maar 1 rijstrook vrij omdat brokstukken van de vrachtwagens over de middenberm waren gevlogen.

Omstreeks 16 uur liep de vertraging voor wie onderweg is van Kortrijk naar Zwijnaarde op tot anderhalf uur. Van de Kennedytunnel tot Zwijnaarde was dat ruim een uur. De problemen op het viaduct, gecombineerd met wegenwerken op de E40 en een drukke vakantie-uittocht, leiden ook vanavond tot lange files rond Gent.

Buurtbewoners moesten ramen en deuren sluiten en de ventilatie uitzetten.