Amazonbaas heeft rol in nieuwe "Star trek"

De makers van de nieuwste film in de "Star trek"-franchise blijven de verrassingen uit hun hoed toveren. Nadat eerder bekend was geraakt dat het personage Captain Hikaru Sulu zich heeft geout als homoseksueel blijkt nu ook Jeff Bezos, de stichter van het e-commercebedrijf Amazon, een cameo in de film te hebben. Bezos speelt in de "Star trek"-film "Beyond" de rol van een alien.

Bezos is naar eigen zeggen een enorme fan van de sciencefictionreeks. Maar hoewel hij met een klein leger aan veiligheidsmensen op de set verscheen, was er van sterallures geen sprake.

Volgens regisseur Justin Lin wachtte Bezos geduldig zijn beurt af. "Hij was ongelofelijk. Het was alsof de president op bezoek kwam, weet je wel. Hij had een gigantische entourage. Maar dat speelde geen rol, want hij was zo gepassioneerd. Hij moest de hele dag wachten om zijn ene scene te spelen omdat we die dag net drie verschillende scenes opnamen. Maar ik moet zeggen: hij zat er telkens op met zijn vertolking."

Ook de andere acteurs waren onder de indruk van zijn verschijning. "Ik was op de set toen hij aankwam met - ik zeg maar - negen lijfwachten en drie limousines. Het was echt indrukwekkend", aldus acteur Chris Pine die de rol speelt van Captain James T Kirk. "Ik had geen idee wie hij was. Geen enkel. Maar hij was duidelijk een heel belangrijke persoon."

Bezos had eerder in interviews al uitvoerig gesproken over de passie die hij in zijn jeugd koesterde voor "Star trek". Het was diezelfde passie die jaren later leidde tot de oprichting van "Blue origin", zijn bedrijf voor particuliere ruimtevaart.