Frauderende topman Studio 100 weer thuis met enkelband

De voormalige topman van Studio 100 die in de cel zit voor fraude mag van de kamer van inbeschuldigingstelling opnieuw naar huis onder elektronisch toezicht. Dat schrijven verschillende kranten en wordt bevestigd door zijn advocaat Walter Damen. Hij was in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer om zijn cliënt weer op te sluiten.

Volgens Damen was de 44-jarige man opnieuw opgesloten na "een discussie over bepaalde gelden" die door de onderzoeksrechter als een nieuw element in het dossier werd gezien. "De kamer van inbeschuldigingstelling heeft nu geoordeeld dat dat echter een opsluiting niet noodzakelijk maakt", stelt Damen.

De voormalige topman van Studio 100 wordt ervan verdacht jarenlang fictieve facturen vanuit diverse vennootschappen te hebben overgemaakt aan Studio 100. Op die manier zou hij stelselmatig een aanzienlijk bedrag hebben verduisterd. Een tweede verdachte was zaakvoerder van die vennootschappen. De 49-jarige man heeft bekend dat hij in ruil voor zijn hulp een commissie kreeg.