Het is zover: Pokémon Go is beschikbaar in ons land

Het gehypte smartphone-spel Pokémon Go is vanaf vandaag ook beschikbaar in ons land. Tot nu toe waren Belgische Pokémon-trainers verplicht om allerlei omwegen te gebruiken om het spel te downloaden. Wie dat wil kan vanaf nu dus ook in ons land -zonder omwegen- de straat op trekken om ze allemaal te vangen.

Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Japan mochten vorige week als eersten kennismaken met het nieuwste Nintendo-spel dat helemaal draait rond het vangen van Pokémons. Gebruikers moeten met hun smartphone naar buiten trekken om de figuurtjes te zoeken. Via augmented reality zien ze de Pokémons "in de echte wereld" verschijnen op hun scherm.

Sinds woensdag is de app beschikbaar in Duitsland en donderdag werd de app in Groot-Brittannië gelanceerd. Het was dus een kwestie van tijd vooraleer het smartphonespel ook bij ons zou verschijnen. In het begin van de lancering van het spel waren er veel problemen met de servers van producent Niantec. Dat is wellicht de reden waarom de applicatie stapsgewijs wordt vrijgegeven.

De app is gratis, maar bevat wel aankopen in de app en is beschikbaar voor iOS en Andriod.