Reynders: "België wil EU-voorzitterschap van Britten overnemen"

Ons land is bereid om het voorzitterschap van de Europese Unie over te nemen van Groot-Brittannië in de tweede semester van 2017. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aan persagentschap Belga.

Elk half jaar wordt de Europese Unie voorgezeten door een lidstaat. In de tweede helft van volgend jaar is het normaal gesproken de beurt aan Groot-Brittannië. Nu de Britten met een nipte meerderheid beslist hebben om de Europese Unie te verlaten, laat minister Reynders weten dat ons land bereid is om -indien nodig- het voorzitterschap van de Britten over te nemen.

Naar verluidt is Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker alvast gewonnen voor het voorstel van Reynders, omdat ons land veel ervaring heeft op dat gebied. "We hebben het voorzitterschap al eens uitgeoefend in 2001 en in 2010. De volgende keer die nu is voorzien is pas in 2024", meldt Reynders.