Sas Van Rouveroij aast op zitje Herman De Croo

Sas Van Rouveroij stapt op als kabinetschef van Vlaams viceminister-president Bart Tommelein (Open VLD). Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. De Gentenaar aast op Herman De Croo's zitje in het Vlaams Parlement.

Al voor de lijstvorming van de verkiezingen van 2014 zou afgesproken zijn dat Herman De Croo halfweg 2016 plaats zou maken voor Van Rouveroij. De Croo maakte de voorbije maanden echter meermaals duidelijk dat hij dit allerminst van plan is. Hij wil zijn legislatuur afmaken, zodat hij over twee jaar 50 jaar parlementslid is.

Intussen was de Gentenaar benoemd als kabinetschef van Annemie Turtelboom, die nu dus vervangen is door Bart Tommelein. "Bart en ik zijn vrienden. Ik ben lang fractievoorzitter geweest en hij is een tijdje mijn fractievoorzitter geweest in het Vlaams Parlement. Daardoor voelt de relatie kabinetschef-minister onbehaaglijk", verduidelijkt hij aan De Tijd.

Van Rouveroij wordt bij Tommelein vervangen door Lieven Cobbaert die eerder al parlementair medewerker van Tommelein was en ex-adjunct-kabinetschef is van Cultuurminister Sven Gatz.