Slachtoffers treinongeluk in Italië begraven

In de Italiaanse stad Andria zijn de slachtoffers van de treinramp van afgelopen dinsdag begraven. Voor 10 van de 23 slachtoffers werd een openbare afscheidsmis gehouden in de sporthal van de stad. De andere families kozen voor een uitvaart in besloten kring.
Francesco Ammendola

De openbare afscheidsplechtigheid werd voorgeleid door de bisschop van Andria. De uitvaart werd bijgewoond door de Italiaanse president Mattarella, de voorzitter van het parlement en de minister van verkeer.

Bij het ongeluk van afgelopen dinsdag botsten twee treinen frontaal op elkaar tussen Andria en Corato. Beide machinisten zijn daarbij omgekomen. Aan boord van de twee treinen zaten in totaal 478 passagiers. 21 van hen hebben de crash niet overleefd.

De oorzaak van de treinramp is nog steeds onduidelijk. Een menselijke fout valt momenteel niet uit te sluiten. Het onderzoek focust zich vooral op de stationchefs van Adria en Corato. Mogelijk heeft een van beiden een verkeerd vertreksignaal gegeven. De politie onderzoekt ook nog de rol van vijf anderen.

AP