Turkse oppositie: "Moment om democratie te versterken"

De vier partijen in het Turkse parlement hebben in een gezamenlijke verklaring de poging tot staatsgreep afgekeurd. De mislukte staatsgreep heeft de vier partijen zelfs dichter bij elkaar gebracht in hun zoektocht om samen de democratie te versterken, zei CHP-leider Kemal Kilicdaroglu.

Het Turkse parlement kwam vandaag in een spoedzitting bijeen. De vier partijen die erin vertegenwoordigd zijn, hebben tijdens die zitting een gezamenlijke verklaring afgelegd waarin ze de staatsgreep afkeuren.

Ook de seculiere oppositiepartij CHP dus, de machtspartij voor de AKP in 2002 aan de macht kwam. Meer nog, de mislukte staatsgreep heeft de vier partijen dichter bij elkaar gebracht, onderstreepte CHP-leider Kemal Kilicdaroglu in het parlement.

De CHP wordt gezien als een partij met goede banden met het seculiere leger.