Voetballegende Pele brengt lied uit voor Olympische Spelen Rio

De 75-jarige Braziliaanse voetballegende Pele heeft een lied uitgebracht naar aanleiding van de komende Olympische Spelen in zijn land. Pele lanceerde "Esperança" (hoop, red.) gisteren op de gebruikelijke downloadkanalen. Het lied gaat over "het Braziliaans feest, dat de wereld gelukkig zal maken met vreugde en emotie".
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De Olympische Spelen van 5 tot 21 augustus zijn de eerste die plaatsvinden op het Zuid-Amerikaanse continent. Pele deelde eerder van de week al een foto op Twitter waarop hij met gebalde vuist voor een microfoon staat. "Ik heb een lied met de titel "Esperança" geschreven en opgenomen", klonk het toen. "Ik kan niet wachten om het met jullie te delen!" Pele nam het nummer op samen met een kinderkoor.

Pele huwde vorig weekend voor de derde keer. Zijn nieuwe echtgenote, Marcia Cibele Aoki, is 25 jaar jonger en zakenvrouw. De stervoetballer die zijn hoogtepunt beleefde in de jaren 60, maakte eerder ook al uitstapjes naar de muziekwereld. Tien jaar geleden bracht hij zelfs een volledig album uit, "Pele ginga", samen met Gilberto Gil.