2 tieners beschoten tijdens spelen van Pokémon Go

In de Amerikaanse staat Florida zijn twee tieners onder vuur genomen terwijl ze Pokémon Go aan het spelen waren. Dat meldt de lokale politie. Een man zag de twee jongens (16 en 19 jaar oud) voor zijn deur in een auto zitten en dacht dat ze kwamen inbreken. Hij opende het vuur toen ze wilden vertrekken.
2016 Getty Images

De man in Palm Coast zag naar eigen zeggen rond 1.30 uur 's nachts een verdachte kleine witte auto voor zijn deur geparkeerd staan met daarin twee jongeren. Hij nam daarop zijn wapen en wilde de jongens vragen wat ze er kwamen doen. Toen hij dicht bij het voertuig was genaderd, hoorde hij een van hen zeggen: "heb jij al iets kunnen vangen?". De man dacht daarop dat de twee jongens inbrekers waren en zou daarop voor de auto gesprongen zijn met zijn wapen in zijn handen. De jongens hadden de man duidelijk niet verwacht, schrokken en reden snel weg, waarop de man het voertuig onder vuur nam.

De politie kwam ter plaatse, maar van de jongeren was geen spoor tot ze later in de ochtend telefoon kregen van een ongeruste moeder die haar auto vol kogelgaten had teruggevonden. Haar 19-jarige zoon had samen met een 16-jarige vriend op zijn smartphone Pokémon Go zitten spelen en was toen volgens hen onder vuur genomen door de man, waarop ze snel zijn weggereden. Geen van de jongeren is gewond geraakt. De lokale politie onderzoekt de zaak.

Tips

De politie van de stad in Florida waar dit is gebeurd, heeft naar aanleiding van de schietpartij enkele tips op Facebook gezet:

  • Tips voor huiseigenaars: bel de politie als je een inbraak vermoedt, blijf binnen en zoek geen confrontatie op.
  • Tips voor Pokémon-trainers: gebruik je gezond verstand, wees je bewust van je omgeving, gebruik het spel niet tijdens het rijden, blijf weg van privéterrein, let op voor overvallers die Pokémon-trainers viseren, ga niet alleen op stap, verwittig een volwassene als je minderjarig bent.
  • Tips voor ouders van Pokémon-trainers: leg je kind de gevaren uit en leg je kind duidelijke grenzen op.