"Wie niet springt, is niet van Nice!"

De Franse band Hyphen Hyphen heeft op het muziekfestival Les Vieilles Charrues in Carhaix in Bretagne de grond letterlijk doen daveren. De groep uit Nice deed 20.000 festivalgangers minutenlang springen uit eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag.
Frontvrouw Santa: "Wie niet springt, is niet van Nice!"

Frontvrouw Santa van Hyphen Hyphen kreeg de massa gisterenavond minutenlang mee in een bezwerende mantra. "Qui ne saute pas, n'est pas Niçois", klonk het steeds luider, tot de aarde letterlijk beefde.

Het ging blijkbaar om een spontane ingeving van het moment, want de groep die afkomstig is uit Nice, had voor het concert gezegd dat ze geen speciale hommage gepland hadden. "We zijn het podium opgegaan met een dichtgeknepen keel, maar vertrokken met een hart vol vreugde en hoop", schreef de groep achteraf in een Facebookpost. "Dank je wel, Les Vieilles Charrues, voor deze wonderbaarlijke hommage."

Het gebaar werd in elk geval enorm gewaardeerd. De video is intussen al meer dan 1.400.000 keer bekeken.

Hyphen Hyphen treedt in ons land onder meer op 20 juli aan tijdens de Francofolies van Spa en op 11 augustus tijdens het Brussels Summer Festival.

Vrijdagavond werd op het festival al een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslag in Nice. Maar de stilte werd al snel onderbroken toen de menigte spontaan de Marseillaise aanhof.