Michel Polnareff grootste klepper op Francofolies de Spa

De 23e editie van Francofolies de Spa start dinsdag onder meer met een optreden van de Franse zanger Michel Polnareff. Tijdens het vijfdaagse festival zullen 126 artiesten hun opwachting maken, al zijn nog niet alle namen bekend. De organisatoren pakken dit jaar ook uit met een "100 procent toegankelijke dag".
Sophie Kip
Het festival in Spa telde vorig jaar 170.000 bezoekers.

De organisatoren zijn bijzonder blij met de komst van de intussen 72-jarige Polnareff. De Franse zanger, die in de jaren 60 hoge toppen scheerde met hits als "Love me, please love me" en "La poupée qui fait non", doet ons land tijdens zijn huidige toernee - de eerste in negen jaar- maar twee keer aan.

Naast Polnareff staan ook nog Pascal Obispo, Zazie en Kenji Girac op de affiche. Uit eigen land komen onder meer Ghinzu, Puggy, Alice on the Roof en Hollywood Porn Stars. Nog niet alle namen zijn overigens bekendgemaakt.

100 procent toegankelijk

De organisatoren zullen dit jaar tijdens de eerste festivaldag ook speciale aandacht besteden aan de toegankelijkheid van het terrein voor mensen met een beperking. Bezoekers met een beperkte mobiliteit zullen kunnen plaatsnemen op speciale podia of op een voor hen gereserveerde plek voor de rest van het publiek.

Wegens het veiligheidsniveau drie dat nog steeds van kracht is zullen er, behalve aan de ingang, ook nog vijf andere controleposten zijn. De organisatie heeft naar aanleiding van de aanslag in Nice nog andere maatregelen getroffen maar daarover wordt geen extra informatie gegeven.