Rebellenwijken in Aleppo volledig afgesloten door leger

De Syrische regimetroepen hebben de laatste grote toegangsweg naar de rebellenwijken in Aleppo onder controle gekregen. Dat meldt het vanuit Londen opererende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Volgens de organisatie zijn de rebellenwijken in het oosten van de stad nu "volledig belegerd".
Archieffoto

De militairen van het regime zouden de Castelloweg helemaal afgesloten hebben. Voor de rebellen was het de laatste grote toegangsweg om manschappen en voorraden aan te leveren.

De 200.000 tot 300.000 inwoners zouden het geweld in de stad nu enkel nog kunnen ontvluchten via gevaarlijke zandwegen, luidt het.

Aleppo is de tweede stad van Syrië. Al sinds 2012 zijn er hele wijken in handen van de rebellen. Of de regeringstroepen een langdurige belegering plannen in een poging de rebellen tot overgave te dwingen, valt af te wachten.