Snoop Dogg en The Game binden strijd aan tegen bendegeweld

In Los Angeles is vanavond een "bende"-bijeenkomst plaats. Het gaat om een initiatief van de rappers Snoop Dogg en The Game. Die laatste riep de leden van criminele straatbendes uit de ruime omgeving van LA op om de koppen bijeen te steken en een oplossing te zoeken voor het extreme geweld dat de VS in zijn greep houdt.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Bendeleden komen aan bij het gemeenschapscentrum waar de top plaatsvindt.

The Game riep bendeleden via de sociale media op om vanavond naar een gemeenschapscentrum in het zuiden van de stad te komen voor een anti-bendetop. De bedoeling van "Time to unite: united hoods + gang nation" is om de bendeleiders te wijzen op hun invloed op jonge mensen en hen te vragen om na te denken over hoe ze betere rolmodellen zouden kunnen zijn.

Aan de oproep werd druk gevolg gegeven. Onder de aanwezigen waren onder meer muzikant will i.am , maar ook straathoekwerkers en leden van de Crips en Bloods, twee beruchte bendes in LA. Ook het hoofd van de politie van LA, Charlie Beck, was aanwezig. Beck en The Game schudden elkaar de hand en omhelsden elkaar. Beck noemde het initiatief een stap in de richting naar vrede, zeker gezien de nieuwe schietpartij tegen politieagenten in Baton Rouge in de staat Louisiana eerder op de dag.

The Game en Snoop Dogg namen eerder deze maand in LA ook al het initiatief voor een mars voor eenheid (foto onder), een reactie op de zware schietpartij in Dallas die het leven kostte aan verschillende agenten. De vredesmars trok naar het hoofdkwartier van de politie en hield onder meer halt aan de afstudeerplechtigheid voor agenten. In een gesprek met de burgemeester en politiebaas Beck drong het duo ook aan op betere relaties tussen de gezagsdragers en de minderheden.

De twee rappers zijn maar enkele van de beroemdheden die zich de laatste tijd openlijk hebben uitgesproken voor verandering naar aanleiding van het politiegeweld tegen kleurlingen en schietpartijen gericht tegen politieagenten.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu