Pippa Middleton gaat trouwen

Philippa "Pippa" Middleton, de mediagenieke en jongere zus van Kate en schoonzus van de Britse prins William, heeft haar verloving aangekondigd met James Matthews, een hefboomfondsenmanager. Middleton en Matthews vormen al een jaar een koppel en wonen ook al samen maar willen hun relatie nu officieel maken.
©Alpha Press
Matthews en Middleton vorige maand op Wimbledon

"Juffrouw Pippa Middleton en de heer James Matthews zijn verheugd om aan te kondigen dat ze zich op 17 juli verloofd hebben en van plan zijn om volgend jaar te trouwen", staat te lezen in de officiële mededeling die het stel vanmorgen verspreidde.

De verloving vond plaats tijdens een uitstapje naar het Lake District. De toekomstige bruid werd vanmorgen al gesignaleerd met een diamanten verlovingsring.

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine zijn "heel erg blij" met het nieuws, zo laat Kensington Palace weten. Ook de ouders van de bruid, Michael en Carole Middleton zijn "heel erg in hun nopjes" met de verloving. "Ze vormen een fantastisch stel en we wensen hen alle geluk samen", aldus vader Middleton.

Pippa Middleton is 32, Matthews is acht jaar ouder. Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met Pippa toen ze in april 2011 het bruidsmeisje was van haar zus Kate. Vooral haar nauw aansluitende witte jurk - te opzichtig voor een bruidsmeisje, volgens critici- ging over de tongen. Sindsdien is ze een graag geziene en vaak gefotografeerde figuur in societykringen. Pippa werkt voor het postorderbedrijf in feestartikelen van haar ouders maar volgt momenteel een opleiding tot voedingsdeskundige.