Turkish Airlines ontslaat 211 mensen in nasleep poging tot coup

De Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines heeft de arbeidscontracten van 211 personeelsleden eenzijdig en met ingang van vandaag beëindigd. Het gaat om personeelsleden die stelling zouden genomen hebben bij de recente, mislukte staatsgreep in Turkije.

“Aangezien ze niet voldaan hebben aan de contracten en de criteria, opgesteld door het bedrijf, is hun houding en gedrag strijdig met de belangen van ons land en met die van onze onderneming”, luidt het in een mededeling van de Turkse luchtvaartmaatschappij.

Turkish Airlines stelt voorts dat het onder alle omstandigheden zal blijven bijdragen aan de democratie en zijn verantwoordelijkheid zal opnemen om deze ook door onze medewerkers te doen respecteren.

Onmiddellijk na de mislukte staatsgreep vonden in Turkije zuiveringen plaats in grote delen van de samenleving. Onder de getroffen personeelsleden bij Turkish Airlines bevinden zich bemanningsleden (piloten, stewards en stewardessen) en werknemers in managementfuncties. De directie zou er achter gekomen zijn dat ze sympathieën hadden voor Fethullah Gülen. De islamitische leider is volgens de Turkse regering het brein achter de mislukte staatsgreep.

Meest gelezen