"Barbaarse moord op plek waar Gods liefde wordt verkondigd"

Paus Franciscus voelt "pijn en horror" bij de moord op een priester tijdens een gijzeling in een kerk nabij de Franse stad Rouen. De 84-jarige man werd de keel doorgesneden tijdens de ochtendmis. Ook de kerkgemeenschap in Frankrijk zelf reageert geschokt op de aanval.
AFP or licensors

Het Vaticaan veroordeelt "de barbaarse moord" op de 84-jarige priester. "We zijn in het bijzonder geschokt dat dit vreselijke geweld gebeurde in een kerk, waar de liefde Gods wordt verkondigd", aldus de woordvoerder van de Heilige Stoel.

De paus sluit zich naar eigen zeggen aan bij de "pijn en horror bij dit absurde geweld" en veroordeelt op de meest radicale manier elke vorm van haat.

Ook binnen de Franse kerkgemeenschap wordt met afschuw gereageerd. De aartsbisschop van Rouen "schreeuwt tot God en vraagt aan ook niet-gelovigen om zich bij die schreeuw te voegen". De man is momenteel in Krakau voor de Wereldjongerendagen, maar komt vandaag terug naar zijn bisdom. "De Katholieke Kerk kan geen andere wapens dan het gebed en broederschap gebruiken." Bisschop Lalanne van Pontoise is naar eigen zeggen "ondersteboven" van de aanval op de kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray. "We zijn geschokt van wat er gebeurd is en van de besmetting van waanzinnige moorden."

De Belgische bisschoppen sturen een bericht van sympathie en hun gebeden, meldt woordvoerder Tommy Scholtes.

Meest gelezen