"Hillary Clinton moet de volgende president worden"

Senator Bernie Sanders, die tijdens de Democratische voorverkiezingen een verbeten strijd voerde met Hillary Clinton, heeft op de Democratische Conventie in Philadelphia gezegd dat hij vindt dat Clinton de volgende president van de Verenigde Staten moet worden.

"Als men kijkt naar haar ideeën en naar haar leiderschap, moet Hillary Clinton de volgende president van de Verenigde Staten worden. Daar bestaat geen twijfel over", zo zei de 74-jarige senator uit Vermont voor een publiek van 5.000 Democratische afgevaardigden.

"Hillary Clinton zal een buitengewone president te zijn en ik ben er trots op om haar vanavond te steunen", zei Sanders, die bij het uitspreken van die woorden getrakteerd werd op boegeroep van zijn aanhangers, die zijn verlies van Clinton maar moeilijk kunnen verteren.

Grimmige sfeer

Net voor de conventie lekte Wikileaks zo'n 20.000 mails van het campagneteam van Hillary Clinton, die een nogal onfris beeld schetsten van de manier waarop, in de voorverkiezingen, de strijd met rivaal Bernie Sanders is gevoerd.

De sfeer op de eerste dag van de Democratische Conventie was daarom bij momenten erg grimmig, omdat de aanhangers van Bernie Sanders de sprekers regelmatig overstemden met hun boegeroep.

"We hebben politieke landschap radicaal veranderd"

Bernie Sanders probeerde in zijn speech de teleurstelling bij zijn aanhangers weg te nemen, en zei dat "niemand zo teleurgesteld is als hijzelf". Volgens hem veranderde zijn campagne het politieke landschap in de VS. "Wat we hebben bereikt, is niet minder dan verbazingwekkend. Toen we onze campagne begonnen, werden we door de experts en de media als een irrelevant randverschijnsel beschouwd. Nu, 13 miljoen stemmen later, lijkt het erop dat we het transformatieproces in ons land op gang hebben getrokken, en het politieke landschap radicaal hebben veranderd", aldus Sanders.

Meest gelezen