Voormalige presentatrice Paskal Deboosere overleden

Voormalig tv- en radiopresentatrice Paskal Deboosere is gisteren overleden. Dat heeft haar familie gemeld aan persagentschap Belga. Ze presenteerde programma's als "De droomfabriek" en "De zevende dag". Deboosere is 53 geworden, ze leed aan borstkanker. Ze is de zus van weerman Frank Deboosere.

Deboosere begon haar carrière in 1989 als presentatrice bij de Wereldomroep en als reporter voor "Memphis" en "Ziggurat". Begin jaren 90 was ze de eerste co-presentatrice van Bart Peeters in het programma "De droomfabriek". Van 1993 tot 1996 presenteerde ze "Eenhoorn" op Radio 1.

Van 1994 tot 1998 was ze een van de presentatrices/journalisten van het debatprogramma "De zevende dag" van de nieuwsdienst van de openbare omroep.

In 1998 verliet ze de BRTN en werd ze communicatiemanager van het Festival van Vlaanderen. Het jaar daarna ging ze aan de slag als woordvoerster voor de politieke partij Agalev. Voor die partij zat ze ook in de raad van bestuur van de VRT. Daarna werkte ze als woordvoerster voor Telenet en Fedis (het huidige Comeos).

Sinds 2009 was ze parlementair medewerker en woordvoerster van Veerle Heeren (CD&V), Kamerlid en burgemeester van Sint-Truiden.

"Professionele en warme vrouw"

Collega's en vrienden reageren aangeslagen op het overlijden van Deboosere. Ze wordt omschreven als een professionele, warme en scherpzinnige vrouw.

Meest gelezen