"Homeland" introduceert vrouwelijke president in 6e seizoen

In het nieuwe seizoen van "Homeland" zal de focus vooral liggen op Washington D.C., en de pas verkozen vrouwelijke presidente. Die rol wordt vertolkt door Elizabeth Marvel (46). Betaalzender Showtime maakt het nieuws niet toevallig bekend in de week dat Hillary Clinton wordt voorgedragen als presidentskandidate.
2012 Getty Images

Marvel zal in het 6e seizoen van "Homeland" de rol vertolken van de pas verkozen president Elizabeth Keane. Als voormalige senator staat ze op het punt om ingezworen te worden. Dat wordt het uitgangspunt van de nieuwe reeks. Volgens de personage-omschrijving wordt Elizabeth Keane "verstandig, charmant, levendig en bloedeerlijk".

De 46-jarige actrice heeft ervaring in het vertolken van politieke rollen. In "House of cards" speelde ze al eens de rol van presidentskandidate. Elizabeth Marvel is de eerste actrice die de cast van "Homeland"  in het nieuwe seizoen komt versterken.

Een link met de actualiteit ligt voor de hand, nu Hillary Clinton officieel is aangeduid als democratisch presidentskandidate. Na jaren focust "Homeland" zich niet langer op het buitenland, maar plooit het verhaal zich terug op de situatie in de VS.

De opnames voor het nieuwe seizoen starten volgende maand in New York. Begin volgend jaar worden de nieuwe afleveringen uitgezonden.

Meest gelezen