Facebook ziet omzet en winst flink groeien

Facebook blijft groeien. De sociaalnetwerksite rapporteerde over het afgelopen kwartaal een zeer sterke toename van de omzet en de winst. Het aandeel van Facebook steeg na het sluiten van de beurzen met bijna 7 procent tot een recordhoogte van meer dan 130 dollar.

Doordat Facebook meer advertenties wist te verkopen, kwamen de opbrengsten 59 procent hoger uit dan een jaar eerder, op dik 6,4 miljard dollar. Omgerekend is dat zo'n 5,8 miljard euro. De nettowinst verdriedubbelde bijna tot 2 miljard dollar, van 719 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De resultaten overtroffen de verwachtingen van analisten.

Er zijn nu dagelijks ruim 1,1 miljard mensen actief op het sociale netwerk. Dat zijn er 17 procent meer dan een jaar geleden. Topman Mark Zuckerberg liet weten dat hij vooral erg tevreden is over de vooruitgang van Facebook op het gebied van video's. De sociaalnetwerksite slaagt er in toenemende mate in om filmpjes in te zetten voor het aan de man brengen van advertenties voor mobiele gebruikers.

Meest gelezen