Kremlin: "Amerikanen, zoek jullie e-mailschandaal zelf uit"

Het Kremlin heeft ontkend dat het achter de hacking zou zitten van e-mails van de Amerikaanse Democraten. "Absurd", klinkt het. Washington moet dit zelf uitzoeken, zeggen de Russen.

Volgens Moskou is de beschuldiging als zou Rusland achter het hacken van de gegevens zitten, ingegeven door anti-Russische gevoelens. Het Kremlin voegde eraan toe dat de commentaar van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die niet per se uitsluit om de aangehechte Krim te erkennen als deel van Rusland, niets verandert aan hun "neutrale positie tegenover de Amerikaanse presidentskandidaten".

Trump liet zich eerder al positief uit over de Russische president Vladimir Poetin. Hij riep Rusland zelfs op om private e-mails van zijn rivaal voor het presidentschap, Hillary Clinton, te hacken en openbaar te maken. Eerder waren e-mails van de Democratische partijtop gelekt net voor de Democratische conventie, waardoor die met een (stevige) valse noot begon. Uit de mails bleek dat de partijtop Clinton steunde en haar verkoos boven Bernie Sanders. Sanders' fans waren daar woest over. De Democraten beschuldigen Rusland ervan achter het incident te zitten.