MTV lanceert nieuwe zender met klassiekers uit de jaren 90

Muziekzender MTV lanceert op 1 augustus een nieuwe zender met zijn beste programma's uit de jaren 90. VH1 Classic wordt vanaf dan omgedoopt tot "MTV Classic", zo laat het mediabedrijf weten. Fans van "Beavis and Butt-Head" en "MTV Unplugged" mogen zich verheugen op een portie nostalgie.

Volgens MTV zet hun nieuwe zender vooral in op "een eclectische mix van de favoriete MTV-series van het publiek en muziekprogramma's uit onze rijke geschiedenis, met een specifieke focus op de jaren 90 en de vroege jaren 2000. Muziek en de jongerencultuur blijven onze corebusiness."

Dat de nieuwe zender op 1 augustus in de ether gaat, is geen toeval. Dit jaar viert MTV op die dag zijn 35-jarig bestaan. Op 1 augustus 1981 konden televisiekijkers voor het eerst afstemmen op de muziekzender.

Voor MTV Classic graaft de zender nog eens in zijn rijk archief. Onder meer "Total request live" zal opnieuw worden uitgezonden, net als enkele memorabele sessies van "MTV Unplugged", waaronder die met Nirvana en Bob Dylan. De aflevering met Nirvana wordt zelfs meteen op maandag 1 augustus uitgezonden.

In primetime worden verschillende animatiereeksen vanonder het stof gehaald. In het weekend kunnen kijkers naar eigen zeggen op MTV Classic terecht voor "bingewatch-marathons" van realityshows als "Laguna beach".

Meest gelezen