HBO trekt stekker uit "Game of thrones" na acht seizoenen

De Amerikaanse betaalzender HBO heeft aangekondigd dat er een einde komt aan "Game of thrones" na acht seizoenen. Op dit ogenblik wordt er nog gewerkt aan seizoen zeven en seizoen acht van de populaire televisieserie die gebaseerd is op de fantasyverhalen van George R.R. Martin.

Casey Bloys van HBO heeft in Amerikaanse media bevestigd dat er na acht seizoenen een einde komt aan de succesvolle serie "Game of thrones". Volgens de programmadirecteur van HBO is de beslissing genomen door de bedenkers van de serie: David Benioff en DB Weiss.

HBO werkt nog volop aan het zevende en achtste seizoen van "Game of thrones". Het zevende seizoen van de serie zal bestaan uit zeven afleveringen. Over het achtste seizoen is nog geen aantal bekendgemaakt.

De release van seizoen zeven wordt verwacht in de zomer van 2017. De opnames vinden plaats in Noord-Ierland, Spanje en IJsland.

HBO sluit niet uit dat er na het achtste seizoen van "Game of thrones" een spin-off van de serie wordt ontwikkeld. De serie is de meest gelauwerde televisiereeks ooit in de VS. Vorig jaar kreeg "Game of thrones" twaalf Emmy Awards. Daarmee kon de reeks de helft van de nominaties verzilveren.

Meest gelezen