Sfinks Mixed heeft 105.500 bezoekers over de vloer gekregen

Het gratis festival Sfinks Mixed in Boechout heeft het voorbije weekend meer dan 100.000 bezoekers geteld voor concerten van onder anderen Jesse Royal, Manu Dibango en Guido Belcanto. De organisatoren stellen vast dat ze alweer een heel erg breed publiek hebben bereikt.

"105.500 bezoekers maakten dit weekend samen Sfinks Mixed. Het festival trok een breed publiek aan: muziekliefhebbers met een open oor, maar ook veel gezinnen met kleine kinderen, jongeren die avontuurlijke dj’s leuk vinden, en mensen die uitkeken naar artiesten uit hun land van herkomst", klinkt het in een persbericht.

De concerten van onder anderen Manu Dibango, Jesse Royal, Kel Assouf, Guido Belcanto, Elida Almeida, Roland, Blick Bassy en Deltas boeiden het publiek.

"De Nederlandse hiphopsensatie Broederliefde zorgde voor uitzinnige taferelen op zaterdagavond, traditioneel een avond die heel veel jongeren bereikt", melden de organisatoren.

"Op zondag, een typische familiedag vielen de vele duizenden kinderen op. Zij werden getrakteerd op concerten van Radio Oorwoud & Reginald en de Bosbeesten", besluiten de organisatoren.

Enige smet op de vlot verlopen editie was het incident met een dertigtal asielzoekers die ontzet werden van het festivalterrein. De volgende editie van Sfinks Mixed vindt plaats van donderdag 27 tot en met zondag 30 juli 2017.

Meest gelezen