Vinylplaat "A glorious dawn" in de ruimte afgespeeld

Gitarist Jack White is er in geslaagd om als eerste een vinylplaat af te spelen in de ruimte. Zaterdag stuurde White naar aanleiding van de 7e verjaardag van zijn platenlabel Third Man Records een aangepaste platenspeler en het nummer "A glorius dawn" van John Boswell 28.000 meter de hoogte in.

De platenspeler werd met een speciale ballon de hoogte ingestuurd. Op bijna 30 kilometer boven de aarde kon de plaat, gemaakt uit goud, gedurende 80 minuten worden afgespeeld.

White was - zacht uitgedrukt - in de wolken met de geslaagde missie. "Onze hoofdbetrachting was van bij het begin om verbeelding en inspiratie toe te voegen aan het dagelijkse discours van muziek en vinylliefhebbers. We hopen dat we door ons doel te bereiken, anderen kunnen inspireren om groot te dromen en te starten met hun eigen missies, wat die ook zouden mogen zijn", liet White optekenen.

Jack White raakte bekend als gitarist van de tweekoppige Amerikaanse muziekgroep The White Stripes.

Meest gelezen