Irisscan ontgrendelt nieuwste Samsung-telefoon

In New York heeft Samsung zijn nieuwste telefoon in de Galaxy Note-reeks voorgesteld: de Galaxy Note 7. Opvallend: de gebruiker kan het toestel ontgrendelen via een irisscan.

De Samsung Galaxy Note 7 zal vanaf 2 september in België te koop zijn en 849,99 euro kosten. Een stevig prijskaartje dus, maar voor dat geld krijg je de eerste Samsung-telefoon met irisscanner in handen. Via het biometrische identificatiesysteem kan de telefoon ontgrendeld worden en Samsung voorziet ook in een beveiligde map op de telefoon die te openen is met een vingerafdruk of irisscan.

De Note 7 komt met een verbeterd pennetje (S Pen). Daarmee kan iets meteen op het scherm, dat altijd aan staat, genoteerd worden. Door met de pen boven het scherm te zweven, zoom je in of vertaal je tekst. De vrij grote smartphone (5,7 inch scherm) heeft voorts een camera aan boord zoals de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge. Het toestel heeft 64 GB geheugen, maar dat is nog uit te breiden met een microSD-kaartje tot 256 GB.

Sinds 11 maart is de Samsung Galaxy S7, het in februari voorgestelde vlaggenschip van de Zuid-Koreanen, te koop in België. Dat ging gepaard met een voor Samsung in ons land ongeziene promotiecampagne. Met resultaat, zo blijkt nu. Samsung zegt maandag zijn 100.000e S7 verkocht te hebben. Volgens de producent werd die kaap met geen enkel eerder model in de Galaxy S-reeks zo snel bereikt.

Meest gelezen