Man met machete en luchtdrukpistool opgepakt in Luik

In de Luikse wijk Le Carré is vanochtend een man opgepakt die gewapend was met een machete en een luchtdrukpistool. Dat is vernomen bij het parket van Luik. De man, een twintiger van Turkse oorsprong, is opgepakt. Later werd dezelfde wijk afgezet wegens straatgevechten.

De Luikse politie ontving zondag omstreeks 6.20 uur een oproep waarin de aanwezigheid van een gewapende man gemeld werd in de wijk Le Carré. De verdachte, een twintiger van Turkse afkomst, werd iets later opgepakt.

De man gebruikte zijn wapens niet en is ook niet bekend bij het gerecht. Hij werd in de loop van de dag doorverwezen naar het parket van Luik.

Nog zondagochtend braken in dezelfde wijk verschillende gevechten uit. Die stonden los van de arrestatie van de gewapende man. Daardoor moest de politie enkele straten in de wijk afsluiten. De Luikse politie kwam tussenbeide, maar er vielen voor zover bekend geen gewonden.

In een eerder bericht van de politie was er sprake van dat de wijk werd afgesloten wegens de aanwezigheid van de gewapende man, maar dat klopt dus niet.

Meest gelezen