38 doden door stormweer in Mexico

In Mexico heeft een zware tropische storm al aan zeker 38 mensen het leven gekost. De storm Earl veroorzaakte grote aardverschuivingen en modderstromen, waardoor huizen zijn ingestort.
AFP or licensors

Volgens de overheid van de staat Puebla zijn 28 mensen, onder wie 15 minderjarigen, om het leven gekomen toen hun huizen werden bedolven door de aardverschuivingen. In de kuststaat Veracruz kwamen in gelijkaardige omstandigheden tien mensen om het leven, meldde gouverneur Javier Duarte op Twitter.

De tropische storm Earl werd woensdag nog als een orkaan van categorie één beschouwd, maar is minder krachtig sinds hij de kusten van Belize heeft bereikt. De storm, die Mexico donderdagavond bereikte, werd vergezeld van hevige stortregens. Zo viel er in de Mexicaanse stad Huauchinango, op 200 kilometer van de hoofdstad Mexico-Stad, op 24 uur tijd bijna even veel regen als normaal gezien in een hele maand valt, zeggen de autoriteiten van Puebla.

Zaterdag was de storm afgezwakt tot een tropisch lagedrukgebied, met windsnelheden tot slechts 55 kilometer per uur.