"Die lieve mevrouw bleef me maar insmeren"

Hij was de grootste sensatie van de openingsceremonie van de Olympische Spelen, afgelopen vrijdagnacht. Hij was dan ook een en al glinstering, toen hij trots met de vlag van Tonga voor de camera’s verscheen. Pita Taufatofua, die voor zijn land deelneemt aan de taekwondo-competitie, had geen gouden medaille nodig om indruk te maken op sociale media.

Op sociale media regende het dan ook reacties:

De 32-jarige Taufatofua reageerde na zijn plotse internetroem op nieuwswebsite Chicago Tribune: "In Tonga is het gebruikelijk je met olie in te smeren. Als er een speciaal evenement is, dan gebruiken we kokosolie om te glinsteren."

"Een lieve mevrouw heeft die olie op me gesmeerd, op het moment dat ik de vlag al vast had. Ze bleef mij maar inzepen. Ik heb haar op een bepaald moment gevraagd te stoppen, want het druppelde op de grond, en op mijn voeten, waardoor mijn schoenen glibberig werden. Ik realiseerde me pas hoeveel ze gesmeerd had, toen ik de foto’s op sociale media zag opduiken."

"Toen we terug bij de bus waren zei iedereen: "Je bent viraal aan het gaan in ieder groot land in de wereld”. Maar wat betekent dat, dat je het internet breekt? Voor mij is het vooral belangrijk dat ik Tonga in de schijnwerpers gebracht heb."

Mocht u hem nogmaals willen bezig zien, op 19 augustus is het zijn moment om voor een medaille te gaan.

lees ook