"Hij heeft duidelijk veel tijd in de fitness doorgebracht"

Trots lijkt het dier alleszins te zijn, als hij in de Cunningham River in Somerset Island, Canada, even relax een luchtje komt happen. Deze beloegawalvis heeft dan ook een borstkas om u tegen te zeggen. "Dit dier is wellicht meer strand-klaar dan u bent", is dan ook de eerste gedachte die bij menig internetbezoeker opkomt.

Beloega’s zijn gekend om hun krachtige lichaam, maar fotograaf David Merron was toch verrast toen hij deze foto maakte, zo vertelde hij op nieuwswebsite Metro: "Het lijkt erop dat deze walvis heel wat uurtjes in de fitnesszaal doorgebracht heeft. Ik was heus wel onder de indruk. Deze foto heeft mij geïnspireerd om ’s avonds ook nog wat sit-ups te doen."

"Ik ben al wekenlang bezig met het spotten van walvissen, iedere dag opnieuw. Maar ik heb nog geen enkele gezien die er zo afgetraind uitziet. Dat verbaasde me dan ook ten zeerste."

"Als je aan een walvis denkt, dan denk je op de eerste plaats toch aan blubber. Aan veel vet dat hem warm houdt in het koude water. Spieren zijn het laatste waar je dan aan denkt."

"Het is een plezier om naar zulke dieren te kijken."

De foto van de beloegawalvis doet in ieder geval terugdenken aan dit al even gespierd exemplaar, genaamd Roger, waar het internet niet van genoeg kon krijgen:

lees ook