"Meespelen in remake "Dirty dancing" voelt als heiligschennis"

Actrice Jennifer Grey, voor eeuwig bekend als "Baby" uit de dansfilm "Dirty dancing" heeft een rol in de gloednieuwe televisiereeks rond de film afgeslagen. Aan "The Hollywood Reporter" vertelt Grey dat ze zich vereerd voelt door de vraag van Amerikaanse zender ABC, maar dat de makers vooral "hun eigen ding moeten doen."
vide

Grey acteerde zich met de rol van Baby in "Dirty dancing" aan de zijde van Patrick Swayze de geschiedenisboeken in. Het verhaal van een jong meisje dat verliefd wordt op haar oudere dansleraar spreekt 30 jaar na de filmrelease nog steeds tot de verbeelding. Momenteel loopt in Oostende de musicalversie van "Dirty dancing". En ook de Amerikaanse zender ABC gaat met het verhaal aan de slag, in een gloednieuwe televisiefilm van 3 uur.

ABc vroeg de voormalige "Baby" om in de gloednieuwe televisiefilm een rol te vertolken, maar Grey bedankt voor de eer. "Uiteraard voel ik me geflatteerd, want je wil bij een nieuw project toch betrokken worden. Dus ik was blij dat de vraag kwam, maar het zou heiligschennis zijn om mee te spelen in die remake", vertelt ze. "Ik vind dat de nieuwe ploeg vooral zijn eigen ding moet moet doen. Al kan ik niet wachten om te zien wat ze van het verhaal maken."

Welke rol Grey aangeboden kreeg, laat ze in het midden. Maar opnieuw in de huid van Baby kruipen, was volgens haar sowieso niet aan de orde. De hoofdrol in de ABC-reeks gaat naar Abigail Breslin.

"Patrick rook lekker en was zo beschermend"

Tijdens dezelfde persconferentie naar aanleiding van de Amazonreeks "Red oaks" blikte Grey met plezier ook nog eens terug op de samenwerking met haar "Dirty dancing"-tegenspeler Patrick Swayze. Die overleed in 2009 na een lange strijd tegen pancreaskanker.

"Hij rook altijd lekker en zijn huid was heel zacht. Patrick was enorm sterk en heel beschermend tegenover mij. Hij smeet zich volledig in de rol; Als danser was hij geweldig, zonder remmingen. Met onze twee tegengestelde karakters vormden we een geweldige tandem", aldus Grey.

De iconische slotdans