Brusselse tunnels krijgen waarschuwingssysteem via FM-radio

Tegen het einde van het jaar zullen de Brusselse tunnels uitgerust worden met een "FM break-in"-systeem. Bij gevaarlijke incidenten in de tunnels zullen autobestuurders een waarschuwing krijgen via hun radio.

Bedoeling is dat bij een gevaarlijk incident - zoals een brand - het agentschap Brussel Mobiliteit zal "inbreken" op de radio van de autobestuurders, om de bestuurders in een radiomededeling een waarschuwing mee te geven over de gevaarlijke situatie.

Autobestuurders zullen een stem in het Frans en het Nederlands horen. Het gaat dan voor alle duidelijkheid louter om een waarschuwing over gevaarlijke situaties, niét over verkeersinformatie of berichten over files.

Brussel Mobiliteit zal voor het systeem de radiokabel gebruiken die al decennia in de tunnels van de hoofdstad hangt om er FM-radio te kunnen ontvangen. Het alarmsysteem zal enkel in de tunnels actief zijn. Voorwaarde is ook dat de radio van de autobestuurders aanstaat.

Volgens Brussel Mobiliteit zal het systeem tegen het einde van dit jaar actief zijn. "Een eerste stap naar een betere informatie voor het publiek", klinkt het.

Meest gelezen