Chris Van den Durpel maakt sketchprogramma voor VTM

De komiek Chris Van den Durpel werkt aan een nieuwe sketchprogramma voor VTM. Naast de bekende typetjes als Kamiel Spiessens, Ronny King en Jimmy B zal hij ook enkele nieuwe typetjes introduceren.

"Toen ik enkele weken geleden mijn kasten uitmestte, botste ik op een heleboel pruiken die er een beetje verwilderd bijlagen. Ik zette er eentje op en wonderwel paste ze nog. Een blik in de spiegel en de goesting was er weer", meldt Chris Van den Durpel.

De komiek gaat in het najaar een nieuw sketchprogramma maken voor VTM. "De vele typetjes opnieuw tot leven brengen online en op televisie en ze laten inspelen op de sociale media, wordt een leuke uitdaging waar ik reikhalzend naar uitkijk."

Het nieuwe programma van Van den Durpel is het eerste programma in twaalf jaar tijd dat volledig draait rond de typetjes van de komiek. Het is nog niet bekend wanneer het programma precies uitgezonden zal worden door VTM.

Chris Van den Durpel begon zijn mediacarrière bij de openbare omroep in de jaren 90. De typetjes die hij introduceerde in de tv-quiz "De drie wijzen" werden bijzonder populair. Kamiel Spiessens  werd de protagonist in de film "Oesje" in 1997. Eind de jaren 90 stapte Van den Durpel over naar VT4, waar hij onder meer "Chris & co" en "De Jimmy B. show" maakte. Sinds 2013 werkt Van den Durpel voor VTM. Hij presenteerde de voorbije jaren "Met de deur in huis" en "Familieraad" op de zender.