Meer kans op mazelen bij festivalbezoekers

De Engelse gezondheidsdienst Public Health England roept festivalgangers op om ingeënt tegen de mazelen naar festivals te gaan. In juni en juli waren er 36 mensen die met mazelen terugkwamen van een festival.

Volgens de gezondheidsdienst, die onder het ministerie van Volksgezondheid valt, zijn er dit jaar "betekenisvol" veel gevallen van mazelen aan muziekfestivals gelinkt, waarvan 36 in juni en juli alleen al. Zo waren er op Glastonbury, het "Engelse Rock Werchter", zestien gevallen.

Muziekfestivals zijn volgens de dienst een "ideale plaats" om een infectie op te lopen door de grote aantallen mensen die daar elkaar kruisen.

Festivalgangers krijgen de raad hun vaccinatiegegevens na te trekken en zich tegen de zeer besmettelijke ziekte te laten inenten als dit nog niet is gebeurd.

De laatste jaren komen de mazelen weer vaker voor omdat enkele jaren geleden door sommigen beweerd werd dat het mazelenvaccin autisme kon veroorzaken. Intussen blijkt dat niét te kloppen en komen mazelen dus steeds vaker voor.

 

Meest gelezen