Morgen weer bussen in Dilbeek en Meerbeke

De staking bij De Lijn in de stelplaatsen Dilbeek en Meerbeke is voorbij. Morgenochtend gaan de chauffeurs opnieuw aan het werk. De staking was in de loop van de dag uitgebroken na twee gevallen van agressie tegenover chauffeurs.

Vanochtend was de spontane staking uitgebroken in Meerbeke en in de loop van de middag sloten de chauffeurs van De Lijn in Dilbeek zich daarbij aan. Aanleiding waren twee gevallen van agressie van passagiers tegenover personeel van De Lijn.

De chauffeurs eisten dat het directe communicatiesysteem tussen de bussen en de dispatching dat defect was, zou hersteld worden vooraleer ze het werk wilden hervatten. Dat systeem was sinds vrijdag defect. Zondagavond waren er dan twee aanvallen tegenover chauffeurs.

Kort voor 19 uur vanavond kon het communicatiesysteem hersteld worden. Daarop hebben de chauffeurs beslist om vanaf morgenochtend opnieuw normaal te gaan rijden.

De vakbonden van De Lijn zeggen dat er nog andere verbeteringen voor de veiligheid zijn gedaan, maar daarover willen ze voorlopig geen verdere informatie kwijt.