The Maccabees houdt het voor bekeken

De Britse rockgroep The Maccabees houdt na veertien jaar op te bestaan. De groep kondigt het einde van de band aan in een open brief. "Het was een bijzonder moeilijke beslissing, maar ze is genomen. We zijn blij dat we op een hoogtepunt afscheid kunnen nemen en dat zonder interne ruzie."

De Britse rockgroep The Maccabees houdt het na veertien jaar voor bekeken. De band bracht vier studioalbums uit, waaronder het in 2012 voor de Mercury Prize genomineerde "Given tot the wild".

In een open brief aan de fans meldt The Maccabees dat er in de nabije toekomst enkele afscheidsconcerten georganiseerd worden. "Het was een bijzonder moeilijke beslissing, maar ze is genomen. We zijn blij dat we zelf kunnen beslissen hoe en wanneer we er een eind aan maken en dat zonder interne ruzie."

De groep bedankt uitdrukkelijk alle fans en alles mensen die de band de voorbije jaren gesteund heeft. "Bedankt voor de mooie tijden die we beleefd hebben. We zullen het nooit vergeten. Binnenkort volgt meer nieuws", besluit de groep in de mededeling.