Tienjarig jongetje sterft op hoogste waterglijbaan ter wereld

In het waterpretpark "Schlitterbahn" in de Amerikaanse stad Kansas City is een jongen van tien omgekomen op een glijbaan. Het park is voorlopig gesloten en de politie is een onderzoek gestart, laat het pretpark weten. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk.

De ruim 51 meter hoge glijbaan, die de naam "Verrückt" draagt, is door het Guinness Recordboek erkend als de grootste waterglijbaan ter wereld. Bezoekers worden daarbij per drie vastgemaakt in een bootje dat steil naar beneden wordt gelanceerd en daarbij een snelheid tot 80 kilometer per uur haalt. De glijbaan is met een net overspannen.

De glijbaan ging twee jaar geleden open, nadat de opening een aantal keren moest worden uitgesteld, om veiligheids- en technische redenen. De uitbater zag zich genoodzaakt om de glijbaan aan te passen en de hellingsgraad wat af te zwakken.

Volgens Amerikaanse media is het tienjarige slachtoffer de zoon van een volksvertegenwoordiger in het parlement van de staat Kansas.