Wereld herontdekt "The girl from Ipanema" na openingsceremonie Rio

Sinds de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio heeft de wereld het Braziliaanse nummer "The girl from Ipanema" herontdekt. Niemand minder dan topmodel Gisele Bündchen maakte op de tonen van het lied haar intrede in het Olympisch stadion. Volgens streamingdienst Spotify wordt het nummer sinds dit weekend een pak vaker opgevraagd.
De intrede van Braziliaans topmodel Gisele Bündchen op de Spelen

"The girl from Ipanema" is een van de meest iconische nummers van Braziliaanse makelij. Het lied van de hand van Antonio Carlos Jobim is een ode aan een meisje dat zijn hart veroverde op Ipanema Beach, een van de meest iconische stranden in Rio.

Het lied is zonder twijfel een van de meest bekende Braziliaanse exportproducten op muzikaal vlak. Het was dan ook geen toeval dat Braziliaans topmodel Gisele Bündchen op deze tonen haar opwachting maakte tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen, afgelopen vrijdag. Het nummer werd live vertolkt door Daniel Jobim, de kleinzoon van componist Antonio Carlos Jobim.

De hernieuwde aandacht voor dit oude nummer vertaalt zich in indrukwekkende streamingcijfers. Volgens Spotify werd "The girl from Ipanema de dag na de openingsceremonie meer dan 10 keer zo vaak beluisterd als daarvoor: ongeveer 40.000 keer per dag in plaats van 3.000.

Zo klinkt "The girl from Ipanema"