"Bij het synchroonduiken ben je toch met 2, niet?"

Het was alvast een heuglijk moment gisteren voor het gezin Goodfellow toen zoon Dan een bronzen medaille wist te winnen in het synchroonduiken van het 10 meterplatform, samen met zijn partner Tom Daley. Alleen smaakte de feestroes ietwat bitter toen ze de voorpagina’s van verschillende Britse kranten te zien kregen. Enkel Daley stond afgebeeld, soms mocht de rug van Goodfellow er nog bij, of het nu in The Guardian, Daily Mail, Daily Telegraph of Daily Express was. Dat kon moeder Sharon niet zomaar laten passeren.

The Times schreef dan weer over "Tom Daley en zijn synchroonpartner", alsof die geen naam had. Het was allemaal olie op het vuur voor moeder Sharon, die eerst op Twitter haar ongenoegen bekendmaakte:

Het regende nadien reacties en steunbetuigingen aan het adres van moeder Sharon:

Op ITV herhaalde Sharon deze ochtend haar frustratie nogmaals door te zeggen "dat je met 2 bent als je aan synchroonduiken doet". Ze voegde er wel aan toe dat haar zoon Dan het allemaal niet zo erg vond, "omdat hij zich goed voelt op de achtergrond".

Mocht u zich afvragen hoe Dan Goodfellow eruitziet:

lees ook