"Een schande dat je hiervoor moet betalen"

"Een uniek weekend vol plezier." Dat had de organisatie van het "Kidz Fest" in Orsett, Groot-Brittannië, ouders en kinderen beloofd. De toegangsprijs bedroeg tot 16 euro per bezoeker, en dan moest er nog bijbetaald worden voor een aantal attracties tijdens het 2-daagse evenement. Een evenement dat al snel ondermaats bleek, waardoor de bezoekers zich tegen de organisator keerden. Zelfs zodanig dat de politie moest tussenbeide komen.

Op diverse Britse nieuwsmedia werd uitgebreid bericht over de incidenten. Charlotte Pether op nieuwswebsite Mirror: "We moesten betalen om op een wei rond te lopen, om vervolgens nog te betalen om aan iets te kunnen deelnemen. Het ging van kwaad naar erger."

Het pronkstuk van het evenement bleek een kasteel, opgebouwd uit kartonnen dozen, waarin de kinderen mochten kruipen. Er was ook een "dierentuin" beloofd, maar die bleek uiteindelijk enkel te bestaan uit een uil, een konijn, een slang en een biggetje. Onder meer een springkasteel en een golfspel moesten de kinderen verder de nodige vreugde geven.

Jessica Turner: "Het was een complete schande. Het leek eerder op eens schoolfeestje." Anderen spraken dan weer van “pure diefstal”, vergeleken met een echt pretpark, "dat nauwelijks duurder is maar waar je waar voor je geld krijgt".

Dat geld wilden bezoekers dan ook graag terug van organisator Tom Kembery. Ze belaagden hem en op een gegeven moment liep de situatie zodanig uit de hand, dat de politie erbij gehaald diende te worden. Die daagde dan ook op "omdat de rust dreigde verstoord te worden".

De organisator bood intussen zijn excuses aan. Of hij geld zal terugstorten aan de misnoegde bezoekers is nog niet helemaal duidelijk. Na de opstootjes van zaterdag werd het evenement de volgende dag alvast afgelast.

lees ook