"Truken van de foor" in het najaar op Eén

Eén wil zijn verbindende rol ook in het najaar waarmaken met een rits nieuwe en de terugkeer van verschillende vertrouwde programma's. Er is nieuwe fictie van eigen bodem met "Professor T.", "De Ridder" en "Als de dijken breken". Freek Braeckman en Julie Van den Steen nemen het dagelijkse gedrag onder de loep in "Truken van de foor" en Adriaan Van den Hoof stuurt het leven van een nietsvermoedende Vlaming 30 dagen lang in "Sorry voor alles".
© VRT JOKKO

De netmanager van Eén Olivier Goris heeft het najaar van de zender voorgesteld. "We hebben een heel mooi televisieseizoen achter de rug met Eén. Dit najaar gaan we voor nog straffere televisie met een heleboel nieuwe programma's, zoals "Sorry voor alles" en "Truken van de foor"."

Goris vat het najaar van Eén als volgt samen. "Eén wil zijn kijkers nieuwe werelden doen ontdekken, luidop doen lachen, de Vlaming op het puntje van zijn stoel krijgen met spanning en verbazen met spraakmakende televisie."

Verrassend nieuw bij Eén

Goris stipt "Sorry voor alles" met Adriaan Van den Hoof en "Truken van de foor" met Freek Braeckman en Julie Van den Steen aan als twee opmerkelijke nieuwe programma's.

Adriaan Van den Hoof verrast vanaf 4 september elke zondagavond een nietsvermoedende Vlaming. Een maand lang wordt het leven van de kandidaat, buiten zijn weten om, in handen genomen door het team van "Sorry voor alles". Na een maand wordt de onwetende kandidaat naar de studio gelokt en wordt hij of zij geconfronteerd met de afgelopen maand.

In "Truken van de foor" wordt het dagelijkse gedrag van de Vlaming onder de loep genomen. Met bluf, creativiteit en een zak vol truken gaan ze aan de slag met de grote en kleine keuzes die we maken. "Nemen we de trap als we moeten betalen voor de lift?" en "Eten we gezonder van een geel of een groen bord", zijn enkele dingen die ze onderzoeken.

© VRT Lies Willaert

Nieuwe fictie en spannende quizzes

Eén heeft nieuwe seizoenen van "Thuis", "Professor T." en "De Ridder" in de pijplijn zitten. De televisiesoap "Thuis" is opnieuw een vertrouwde afspraak van maandag tot en met vrijdag na het zomerreces.

Koen De Bouw vertolkt de hoofdrol in het tweede seizoen van "Professor T." en "De Ridder" is aan zijn vierde en laatste seizoen toe. Helena De Ridder probeert in de serie de moord op zes mensen in een bordeel op te helderen.

Eén zendt in het najaar ook "Als de dijken breken" uit. Dat is een nieuwe dramaserie van Hans Herbots. De serie werd gemaakt in samenwerking met de Nederlandse omroep EO. "Als de dijken breken" vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp.

Quizliefhebbers kunnen in de herfst kijken naar een tweede reeks "Kalmte kan u redden" met Tom Lenaerts en "De allesweter" met Lieven Scheire. Uiteraard is "Blokken" opnieuw van de partij, net als een hele reeks andere dagelijkse programma's zoals "Iedereen beroemd" en "Dagelijkse kost".

© (c) JOCO Media en Menuet BVBA voor EO en Eén

Documentaire en informatie en een vernieuwde site

Eén blijft ook inzetten op documentaire en informatieve programma's. Het vernieuwde "Pano" brengt reportages op Eén en er komen nieuwe reeksen van "Het huis", "Karakters" en "Voor hetzelfde geld".

Cath Luyten gaat in "Buurman, wat doet u nu?" op bezoek bij verschillende bekende Nederlanders. "Spoed 24/7" brengt een blik achter de schermen van de spoedgevallendienst van het UZ Leuven en "De fiscus" doet hetzelfde met de FOD Financiën.

Eén wil al zijn programma's ook beter verspreiden op het internet via verschillende platformen. De website van Eén ondergaat op maandag 29 een metamorfose waardoor surfers nog makkelijker het aanbod kunnen verkennen. Het uitgebreide overzicht van het najaar van Eén is intussen gepubliceerd.

Lies Willaert

TRAILER: Buurman, wat doet u nu?

TRAILER: De Ridder IV