Crevits en Muyters willen scholen aanzetten om sportzalen open te stellen

De Vlaamse regering wil scholen aansporen om hun sportzalen ook na de schooluren en in de weekends open te stellen voor sportclubs. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) doen daarom een gezamenlijke oproep naar scholen om samen projecten in te dienen. Ze trekken daarvoor meer dan 2,3 miljoen euro uit.
RIA Novosti

Het geld kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een aparte toegang te maken of een sleutelbeheerder mee te betalen. "We zien dat de belemmeringen vandaag vooral liggen bij de bestaande accommodatie", zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). "Die is al enige jaren oud en beschikt bijvoorbeeld niet over een aparte toegangsdeur, waardoor het wat moeilijker wordt om die voor het publiek open te stellen. Daarom willen we de projecten die toch die toegankelijkheid mogelijk maken, financieel ondersteunen. Tegelijk zien we dat er soms naar exploitatie toe wat zorgen zijn. Bv. Hoe maak je een sleutelplan op? Hoe kunnen we voldoende toezicht voorzien? Ook daar willen we ondersteuning geven."