Kanye West overtreft Jackson maar is verre van "King"

De Amerikaanse rapper Kanye West heeft deze week zijn veertigste nummer in de Amerikaanse top 40 gevierd. Daarmee doet hij beter dan Michael Jackson. Toch is hij na het succes van de single "That part" nog ver verwijderd van de eerste plaats in het aantal noteringen in de hitlijst. Elvis Presley stond met tachtig nummers in de Billboard Top 40.

Kanye West heeft een van zijn idolen overtroeft in de Amerikaanse hitparade. Zijn nummer "That part" is zijn veertigste notering in de Billboard Top 40. Daarmee doet hij beter dan Michael Jackson, die 39 keer in de lijst heeft gestaan.

Toch is de prestatie van Kanye West nog klein bier tegenover wat onder anderen Elvis Presley, Lil Wayne en Elton John voor elkaar kregen.

Elvis Presley blijft de onbetwiste King of Rock and Roll in de Amerikaanse hitparade met tachtig nummers in de top 40. Lil Wayne en Elton John stonden met respectievelijk 69 en 57 nummers in de hitlijst.