Koen De Bouw heeft rol in Amerikaanse serie beet

Amazon heeft het licht op groen gezet voor de opnames van het eerste seizoen van "The last tycoon", meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische acteur Koen De Bouw speelt een van de vaste rollen in de reeks. De Bouw acteerde eerder dit jaar in de pilot die werd opgenomen.

Koen De Bouw heeft zijn eerste grote rol in Hollywood te pakken. De 51-jarige acteur reist eind oktober naar de VS voor de opnames van de tiendelige serie "The last tycoon".

"The last tycoon" is gebaseerd op het gelijknamige onafgewerkte boek van F. Scott Fitzgerald en speelt zich af tijdens de drooglegging in de jaren 30 in Hollywood. De Bouw vertolkt Tomas Szep, het hoofd van de veiligheidsdienst van een studiobaas.

De serie focust op en ongebreidelde carrièrehonger in Hollywood met veel seks en geweld. De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door Kelsey Grammer, bekend van "Frasier" en Rosemarie DeWitt (Poltergeist, Mad men).

"Geen gekke Vlaming"

Koen De Bouw kijkt uit naar de opnames in Amerika. "Het is niet dat ik een gekke Vlaming moet spelen. Mijn personage is een Hongaarse inwijkeling, dus moet ik Engels spreken met een Hongaars accent", zegt De Bouw in Het Laatste Nieuws.

Begin dit jaar werd de proefaflevering van "The last tycoon" opgenomen. Nu heeft Amazon het licht op groen gezet voor de opnames van een eerste seizoen van tien afleveringen. De Bouw zit in minstens zeven van de tien afleveringen.

Koen De Bouw maakt met de rol in "The last tycoon" zijn debuut in Amerika. De voorbije jaren kon hij door agendaproblemen niet ingaan op de vraag om mee te spelen in de bekende tv-series "24" en "Homeland".